Hollywoodin oma, salainen taikalinna

Keskellä Hollywoodia, kukkuloiden juurella sijaitsee yksi kaupungin eksklusiivimmista yksityisklubeista, taikamaailman ammattilaisten tukikohta The Magic Castle. Linnamainen rakennus pitää sisällään ravintolan, baarin sekä useita esiintymispaikkoja, joissa esiintyy paikallisten taikurien parhaimmisto ja useat kiertävät tähdet. Klubille pääsevät ainoastaan jäsenet ja heidän kutsumat vieraansa. Jäseninä on taikurien lisäksi tuottajia, käsikirjoittajia, tutkijoita ja rahoittajia, joilla on jokin kytkös taikamaailmaan. Lisäksi klubilla nähdään säännöllisesti viihde-, talous- ja lakimaailman sekä lääketieteen ammattilaisia. Tällä hetkellä jäseniä on maailmanlaajuisesti noin 2 500 kappaletta. Kaikkia jäseniä yhdistää se, että he nauttivat taikatempuista ja niiden historiasta ja viettävät mielellään aikaa teemalle omistetulla klubilla. Uusia jäseniä hyväksytään vain klubin hallituksen yhteisellä päätöksellä.

Unohtumaton ilta taikojen parissa

Vierailijoille The Magic Castle tarjoaa unohtumattoman illan taikojen parissa. Suuri osa kävijöistä nauttii klubilla illallisen ja käy sen jälkeen katsomassa esityksiä eri huoneissa. Viralliset esityksen tapahtuvat aikataulun mukaan, mutta taikaa on kaikkialla klubin tiloissa. Baarimikko valmistaa juomat näyttävästi taikatemppujen vauhdittamana ja alueella kiertelee usein korttitemppuihin erikoistunut liikkuva taikuri viihdyttämässä pöydissä istuvia ihmisiä.

valokuvat on kielletty
valokuvat on kielletty

Klubille on tarkka pukukoodi, vain iltapuvut sallitaan. Tämä luo omalta osaltaan ylellistä tunnelmaa, joka täydentyy samettisella sisustuksella ja viimeisen päälle mietityillä yksityiskohdilla. Valokuvien ottaminen on kielletty ja se toisaalta vapauttaa nauttimaan täysin siemauksin taikatunnelmasta. Tummilla väreillä sisustetuissa tiloissa on hämärä valaistus. Paikalla on ainoastaan taikakerhon jäseniä tai heidän ystäviään, joten tunnelma on lämmin ja intiimi.

Paikan ravintola ei ole ruoan puolesta kovin erikoinen ja hinnat ovat korkeat. Tämän voi kuitenkin ajatella tietynlaisena pääsymaksuna, sillä suurinta osaa vierailijoista vaaditaan illastamaan. Vierailu on muilta osin sen verran upea kokemus, että ruoka ei jää harmittamaan.

Muutamia keinoja päästä viettämään iltaa The Magic Castleen

The Magic Castle on siis ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, mutta ongelma onkin pääseminen sisään klubille. Muutamia keinoja kuitenkin löytyy, joten toivo ei ole täysin menetetty.

Helpoin tapa päästä viettämään iltaa klubille on tietenkin tuntea joku jäsenistä. Tässä pätee tuttu sääntö siitä, että jokainen maailman ihminen on yhdistettävissä toisiinsa kuuden ihmisen kautta. On siis täysin mahdollista ja jopa todennäköistä, että mikäli tunnet edes yhden ihmisen Los Angelesista, hänellä puolestaan on työkaveri jonka serkun aviomies voi hoitaa sinulle kutsun. Jäsenet voivat jakaa kutsuja melko vapaasti, mutta vierailijan täytyy varautua maksamaan 75 dollarista ylöspäin illallisesta ja juomista, sillä ne ovat vaatimuksena klubilla kaikille muille paitsi jäsenille. Jos menet klubille yhdessä jäsenen kanssa, ei vaatimuksia maksuista ole.

Jos et löydä tuttavapiiristäsi kutsua, voit myös tarkistaa The Magic Castlen esiintymisaikataulun. Sieltä näet, ketkä taikurit ovat tulossa esiintymään klubille seuraavan kuukauden aikana. Valitse heistä mielenkiintoisin ja kirjoita hänelle sähköpostia, mutta muista kohteliaisuus. Esiintyvällä taikurilla on kuitenkin mahdollisuus lisätä sinut vieraslistalle. Jälleen kerran varaudu ostamaan vähintään 75 dollarin edestä syötävää ja juotavaa.

Yöpyminen klubin vieressä sijaitsevassa samannimisessä hotellissa on myös mahdollisuus saada pääsy klubille. Hotelli ei ole kovinkaan edullinen, huoneet maksavat yli 200 dollaria yöltä, mutta hotellilla on TripAdvisorissa erinomaiset arvostelut.

Varmista seuraava vierailu ostamalla matkamuisto

Jos onnistut kerran pääsemään sisälle klubille, voit pitää vierailumahdollisuuden avoinna ostamalla 20 dollarin arvoisen matkamuistokuvan itsestäsi klubilla. Nämä ovat myös ainoita valokuvia, joita tiloista saa ottaa. Kuvan yhteydessä saa yhden vieraskutsun, jolla sinä ja seitsemän ystävääsi saatte vierailla klubilla uudelleen kuuden kuukauden aikana. Toki tällöin joutuu uudelleen käyttämään klubilla 75 dollaria iltaa kohden, mutta ainakin mahdollisuus vierailuun on silloin voimassa.