Rikkaiden kerho ilman kerhotaloa

Usealle concierge -palvelut tuovat mieleen saavuttamattoman unelman rajattomasta pankkitilistä, sormien näpäytyksellä tilatusta helikopterista, ja pöydistä huippuluokan ravintoloissa. Ajatuksiin saattaa nousta myös se hieman hämärämpi puoli, jossa hotellin aulassa majaansa pitävä, kaikkitietävä ammattikunnan edustaja järjestää korkean statuksen omaaville bilettäjille huumeita ja pahoja naisia, oli kellonaika sitten mikä hyvänsä.

Concierge -palvelut saivat alkunsa hotellien auloissa, joissa asiakaspalvelu rooliin palkatut herrat tajusivat tippien kohoavan, mitä paremmin he kykenivät vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin. Parhaat concierget rakensivat itselleen lahjusten ja vastapalveluiden avulla verkoston, jonka kautta he pystyivät saavuttamaan huimimmatkin unelmat rahaa vastaan. Tänä päivänä concierge -palvelut ovat levinneet hotellien ulkopuolelle, ja useat yritykset kilpailevat maailman raharikkaiden asiakkuudesta. Palveluiden saatavuus muodostaa onnekkaiden yksityiskerhon, jolla ei kuitenkaan ole fyysistä kokoontumispaikkaa. Asiakkaat maksavat vuosittaisen jäsenmaksun, joka takaa firman työntekijöiden avun kellon ympäri 365 päivää vuodessa. Tyypillisesti palvelut pyörivät suhteellisten arkisten vaatimusten, kuten ravintola varausten ja loma suunnitelmien ympärillä, mutta asiakkaat voivat käyttää firman palveluita myös erikoisempiin vaatimuksiin. Virallisille firmoille palveluksien tulee nykyään pysyä paikallisen lain rajojen sisäpuolella, mutta näiden lisäksi varmasti löytyy suusta suuhun mainostettuja palveluita, jotka toimittavat palvelun kuin palvelun.

Huippuluokan concierge firmat

Euroopan tunnetuimpiin concierge firmoihin kuuluu Englannissa alkunsa saanut Quintessentially. Asiakkaat voivat pyytää apua taiteen ostossa, lastensa koulutuksessa, ja yksityiskoulujen hakuprosessissa, juhlien järjestämisessä, ja vaikkapa matka suunnitelmissa. Ero henkilökohtaiseen assistenttiin on firman maailmanlaajuinen toiminta, ja verkosto jonka kautta sen työntekijät pystyvät toteuttamaan vaativiakin toiveita suhteellisen helposti. Quintessentially omistaa myös useita asiakkaidensa tarpeisiin vastaavia palveluita, kuten kukkakauppoja, autovuokraamoita, ja sisustuspalveluita, joten he pystyvät takaamaan parhaan mahdollisen tuloksen. Quintessentially:n tyyli on urbaani, muodikas, ja jäsenyyttä suositellaan niille joilla on varaa ostaa huippuluokan palveluita. Jos varat riittävät juuri ja juuri jäsenmaksuun, palvelusta ei välttämättä ole juurikaan hyötyä. Vuosittaiset jäsenmaksut vaihtelevat noin €1,300 ja €40,000 välillä palvelun tasosta riippuen. Korkeimmalla jäsenyys tasolla firman henkilökunta auttaa asiakkaan omaa henkilökuntaa pyörittämään näiden elämää, ilman että tämän tarvitsee kiinnittää siihen juurikaan huomiota. Mikään ei ole mahdotonta, ja asiakkaan jokainen toive otetaan huomioon ennen kuin hän on edes tehnyt niitä. Quintessentially:n toimintaa astetta korkeammalla tasolla pyörii Knightsbridge Circle, jonka jäsenmaksut alkavat noin €22,000. Firma erikoistuu maailman superrikkaiden erikoisimpiin toiveisiin, ja mikään ei ole mahdotonta. Korkeimman tason jäsenyys on tarjolla vain kutsua vastaan, ja klubin jäsenten määrä on rajattu. Jäsenten toiveiden toteutus on yritykselle kunnia asia, oli sitten kyseessä yksityis illallinen Louvressa, tai Beyonce soittamassa pojan 16-vuotis syntymäpäivillä.

Laajemmalle joukolle avoimet palvelut

Laajemmalle joukolle avoimet palvelut
Laajemmalle joukolle avoimet palvelut

Siinä missä kalliimmat palvelut ovat useimpien tavoittamattomissa, Lontoossa toimiva The Oblique Life concierge palvelun vuotuinen jäsenmaksu on alle €700 vuodessa. Oblique auttaa isoveljiensä tapaan asiakkaitaan ravintola varauksissa, kukkien tilauksessa, juhlien järjestämisessä, ja jopa loma suunnitelmissa. Suurin ero on että heidän suhteensa palveluiden tarjoajiin eivät välttämättä ole aivan samaa luokkaa kuin esimerkiksi Quintessentially:n. Pöytää ei välttämättä löydy sen hetken suosituimmasta ravintolasta päivän varoitusajalla, ja yksityislentokoneen sijasta asiakkaat varaavat kaupallisia lentoja. Parhaillaan tämän tyyppinen palvelu toimii henkilökohtaisen assistentin tilalla, ja se säästää jäsenilleen huomattavan määrän aikaa. Oblique järjestää jäsenilleen myös useita verkostoitumistilaisuus, joiden aikana kiireiset kaupunkilaiset voivat tutustua uusiin ihmisiin viininmaistelun, tai vaikkapa muiden jäsenten kanssa tehtävän lomamatkan merkeissä. Maailmalla concierge palvelut ovat yleistyneet myös liikuntaa harrastavien keskuudessa. Fitness concierge -palveluissa asiakkaat saavat käyttöönsä kuntoilun ammattilaisen, joka suunnittelee heille parhaan mahdollisen ohjelman. Toisin kuin private trainerit, nämä ammattilaiset ottavat käyttöönsä useita yksityis studioita, ja asiakkaat voivat valita itselleen parhaiten sopivat vaihtoehdot kaikista liikunnan muodoista. Tämän tyyppiset concierge palvelut tarjoavat yksilöidyn kokemuksen, ja käyttämällä hieman rahaa, asiakas voi avata itselleen laajan määrän uusia kokemuksia.