Uudet juomatrendit vuodelle 2021

Vihdoin on tullut aika suunnata katse tulevaan kesään ja aloittaa suunnitelmien kanssa. Vuodelle 2021 on varmasti monella paljon odotuksia, joten katsomme tässä artikkelissa, minkälaisia juomatrendejä on luvassa. Monet tahot ennustavatkin, että klassikkojuomat ovat monelle tämän kesän varma valinta, mutta mitkä muut asiat kiinnostavat tällä hetkellä? Kuten muidenkin tuotteiden kanssa, myös juomissa laatu, lähituotanto sekä terveellisyys ovat alkaneet kiinnostamaan kuluttajia. Kun nämä asiat yhdistetään kokeilunhalun kanssa, saamme varmasti erittäin mielenkiintoisia uutuuksia. Alkoholilliset juomat ovat tietysti osa monen kesää, mutta myös alkoholittomat uutuudet ovat tulleet entistäkin suosituimmiksi. Kaikille siis löytyy varmasti jotain ja ehkä juuri sinä löydät tulevana kesänä uuden suosikkisi.

Raaka-aineet kiinnostavat monia

Kotimaisuus on ollut aktiivisesti pinnalla jo muutaman vuoden ajan ja monet haluavatkin suosia juuri lähellä tuotettuja tuotteita. Tämä trendi on alkanut näkyä myös juomissa, joka tarkoittaa myös sitä, että uutuuksia löytyy läheltä. Esimerkiksi suomalaiset marjat, yrtit ja kuusenkerkät ovat yleistyneet myös juomien ainesosissa. Pientuottajat ovat tulleet tutummiksi ja niiden juomia myydään jo monissa marketeissa myöskin. Lähituotanto kiinnostaa kuluttajia monista syistä ja yksi niistä on ympäristöystävällisyys. Tästä syystä myös esimerkiksi vegaaniset ja luomutuotteet ovat tulleet suosituiksi. Trendi ulottuu tietenkin myös juomiin ja esimerkiksi viinejä katsoessa, huomaamme, että vuonna 2020 myydyistä viineistä 17% oli luomua. Niiden suosio kasvaa varmasti myös tulevan vuoden aikana, joten mahdollisia uutuuksia kannattaa seurata nyt. Ympäristösyiden lisäksi myös hyvinvointi on nykyään kuluttajille tärkeää ja se näkyy trendeissä. Sokerien ja kaloreiden määrää katsotaan myös juomia valittaessa yhä enemmän, joten tämä tulee varmasti näkymään myös valmistajien uutuuksissa.

Viimeisen vuoden aikana koronavirus aiheutti monia muutoksia ja nyt onkin erittäin trendikästä tehdä omia yhdistelmiä ja kokeilla uusia asioita kotona. Ruokien kanssa halutaan nykyään yhdistellä erilaisia juomia, joita ei aiemmin ole vielä kokeillut. Kun haluat tehdä yhdistelmiä kotona, yksinkertaisuus on aina parempi, varsinkin jos aiempaa kokemusta ei ole tai et myöskään ole varma, mitkä yhdistelmät toimivat. Yksi erittäin helppo yhdistelmä, joka on varmasti monen suosikki tänä kesänä, on kuohuviini ja sorbetti. Maun voit valita itse, sillä molemmissa on paljon vaihtoehtoja tarjolla. Saat näin tehtyä helpon ja trendikkään jälkiruoan juhliin.

Raaka-aineet kiinnostavat monia

Klassikot ovat edelleen suosikkeja

Vaikka trendit tuovatkin mukanaan uusia asioita ja moni on varmasti ehtinyt jo tehdä monenlaisia kokeiluja, myös klassikot pysyvät mukana tänäkin vuonna. Yksi erittäin hyvä vinkki vuodelle 2021 onkin se, että teet klassikoista oman version ja yhdistät siihen juuri niitä asioita, joista pidät. Kuten aiemmin mainitsimme, myös viinit ovat edelleen suosituimpien juomien kärjessä ja erityisesti espanjalaiset ja portugalilaiset viinit ovat olleet trendikkäitä. Tämän lisäksi moni on varmasti huomannut, että kaupassa olutvalikoima on saanut paljon uutuuksia. Erityisesti hapanoluet ovat olleet myynnissä ja valmistajat ovatkin tehneet erilaisia yhdistelmiä mausteiden avulla. Kaikenlaisia raaka-aineita voi käyttää myös oluen tekoon ja joskus lopputulos voi olla yllättävä, mutta silti erittäin hyvin toimiva.

Kuohuavat juomat sopivat niin juhliin kuin rentoihin koti-iltoihin, joten vuonna 2021 ne ovat varmasti osana monen listaa. Esimerkiksi hetki sitten tullut uutuus, roseeprosecco, tulee varmasti kaikille tutuksi tulevan vuoden aikana. Pinkki väri on ehdottomasti piristävä ja se sopii myös hieman virallisempiinkin tapahtumiin. Vaikka se on kesäinen ja pirteä, sopii se silti tarjoiltavaksi ympäri vuoden. Jos haluat suunnitella mukavan piknikin kesäillalle tai kutsua ystävät kokkaamaan yhdessä, löydätte varmasti näistä uutuuksista sopivan vaihtoehdon. Myös alkoholittomat versiot suosituista juomista saattavat olla tarjolla, joten niitä kannattaa kokeilla myös.